Verhogen naamsbekendheid online

Online marketing strategie

Over Zinzi

De Zinzi collectie wordt in samenwerking met topontwerpers uit de sieradenbranche gemaak en worden om de zes maanden vernieuwd. Zinzi besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van haar sieraden, welke worden gemaakt door de allerbeste sieradenproducenten ter wereld. Het gebruik van de nieuwste technologieën staat garant voor de hoge kwaliteit. Zinzi is gevestigd in Rotterdam, de 'mainport' van Europa. Een dynamisch team van ervaren, betrokken en enthousiaste medewerkers werkt hier aan het Zinzi succes en is verantwoordelijk voor de distributie binnen Nederland en 23 andere landen wereldwijd. Bekijk hier de Zinzi official webstore.

Uitdaging

Zinzi is zeer bekwaam in haar offline marketing. Het sieradenmerk is bekend dankzij onder andere de billboard uitingen, sponsoring van All You Need Is Love en met bekende gezichten van het merk: Fatima Moreiro de Melo en Kim Feenstra. Het is een populair en betaalbaar sieradenmerk. Hoewel Zinzi haar doelgroep offline weet te verleiden met haar prachtige zilveren sieraden, trok Zinzi deze lijn op internet niet door. De online marketing experts van ISM eCompany en Zinzi zijn eind september 2012 samen de uitdaging aangegaan de offline marketing uitingen via het internet te versterken en een succes te maken van hun webwinkel. De Zinzi webshop had namelijk ook dringend behoefte aan kwalitatief bezoekersverkeer en een hogere conversie van bezoeker naar koper.

Oplossing

Om de doelgroep ook op het internet te benaderen hebben de online marketing consultants van ISM eCompany een Google Adwords programma opgezet welke naadloos aansluit op het zoekgedrag van mensen in Google (zowel ‘branded als ‘non-branded search’). Verder zijn er bannercampagne opgezet waar Zinzi banners worden vertoond op relevante websites en nieuwspagina’s. Een remarketing campagne is opgezet waarbij banners worden vertoond aan mensen die eerder de webshop hadden bezocht (maar geen bestelling hebben geplaatst). Verder is de klantenservice sectie onder handen genomen en voorzien van meer informatie en zekerheden voor de bezoeker. Bovendien is het gehele productaanbod van de Zinzi webshop aangesloten bij de vergelijkingssite Beslist.nl In de toekomst zullen implementaties voor ‘Google shopping’ en ‘Bing ads’ nog volgen.

Resultaten na 1 jaar

  • 150% Meer bezoekers
  • 180% Groei in online omzet
  • 55% Stijging conversie naar koper

Resultaat

Door middel van voortdurende optimalisatie is het bezoekersverkeer binnen twee maanden tijd gestegen met bijna 150%, Is de conversie van bezoeker naar koper in vier maanden gestegen met bijna 55% en zijn de geïmplementeerde kanalen Google Adwords, het Google inhoudsnetwerk, Remarketing en Beslist.nl zorgen momenteel voor veel impressies, bezoekersverkeer en hebben bijgedragen aan een groei in omzetvolume van circa 180%.

Бажаєте розширити свій досвід у сфері електронної комерції?

Зв'язатися з нами!


X
Contact
Direct e-Commerce advice?
<
Contact
Direct e-Commerce advice?