SEO, Adwords en conversie-optimalisatie

Verhoging cross-channel omzet met online marketing

Over Smit Mode

Smit Mode is een retailer in zowel damesmode als herenmode met 14 winkels in Zuid-Holland. Smit Mode kent een rijke geschiedenis in de fashion, welke al begonnen is in 1872. De webshop SmitMode.nl is dan ook voortgekomen vanuit de fysieke winkels. Met bekende merken, een bekende naam en een trouwe aanhang is de webshop van Smit Mode een vertrouwd adres voor dames, heren, jongens en meisjes. Bekijk hier de webshop.

Uitdaging

Smit Mode heeft de online marketing experts van ISM eCompany benaderd om meer online omzet te realiseren met de bestaande webshop. Smit Mode was op zoek naar een partnership met een partij die online marketing inspanningen en adviezen direct wilde koppelen aan resultaat. Op basis van deze wens hebben ISM en Smit Mode gezamenlijk een performance based constructie uitgewerkt voor het gehele zoekmachinemarketing project.

Oplossing

De online marketing consultants van ISM eCompany hebben zich allereerst gericht op het Google AdWords kanaal. Het bestaande AdWords account werd opgeschoond naar de online marketing visie van ISM waarbij rekening werd gehouden met de budgetverdeling en wensen van SmitMode.nl. Daarnaast startte ISM met betrekking tot het SEO programma vrijwel direct met het uitwerken van een technisch adviesrapport en een zoekwoordenonderzoek. Om de organische resultaten op belangrijke zoekwoorden van SmitMode.nl te verbeteren is er een ontwikkelingsproces gestart bij de technische partner van SmitMode.nl waarbij ISM een adviserende had. 

Resultaten uit Google Adwords in eerste 6 maanden

  • 262% Omzetstijging (Google AdWords)
  • 37% Daling kosten-per-conversie
  • 44% Daling kosten/omzet verhouding

Resultaat

Voor AdWords zijn de verschillende merken en productgroepen uit het assortiment van SmitMode.nl in efficiënte search campagnes opgezet. Daarnaast heeft ISM campagnes voor Google Shopping en Remarketing opgezet. Door middel van voortdurende optimalisatie zijn deze resultaten behaald in het eerste half jaar van samenwerking tussen Smit Mode en ISM eCompany. Na de goede resultaten in het eerste half jaar heeft SmitMode.nl ook andere online marketing onderdelen bij ISM neergelegd zoals Beslist.nl, Affiliate marketing, Bing Ads en een conversie optimalisatie traject.

Бажаєте розширити свій досвід у сфері електронної комерції?

Зв'язатися з нами!

Подібні приклади


X
Contact
Direct e-Commerce advice?
<
Contact
Direct e-Commerce advice?