e-Commerce platform op Magento Enterprise

Internationale B2B en B2C webshop

Over Karhu

Karhu is van oorsprong een Fins bedrijf. Hedendaags is Karhu uitgeroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Europa en Noord-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zweden. Het assortiment van Karhu bestaat uit de nieuwste technologische hardloopschoenen. Bekijk hier de site.

Uitdaging

De uitdaging voor ISM eCompany was het realiseren van een interface tussen de Magento webwinkels van Karhu en hun Microsoft Dynamics NAV omgeving. Dit werd gecombineerd met het opleveren van B2B portals voor Karhu en Craft. In de Magento webwinkels moeten consumenten van over de hele wereld in staat zijn Karhu running shoes aan te schaffen, in de B2B portals kunnen dealers in Europa en de Verenigde Staten, Karhu en Craft producten bestellen.

Oplossing

ISM eCompany heeft het Sana e-commerce platform gebruikt voor de oplevering van de B2B portals. Dit platform biedt een naadloze real-time integratie met de Microsoft Dynamics NAV omgeving van zowel Karhu Nordic als Karhu North America. Hierdoor kunnen zakelijke klanten hun eigen prijzen en order historie inzien en zien of orders in de ERP omgeving van Karhu beschikbaar zijn. Voor de integratie met het Magento platform van Karhu is hetzelfde Sana Commerce platform gebruikt. In dit scenario is een real-time integratie echter ongewenst, gezien de grote hoeveelheden bezoekers op de verschillende consumenten shops. Daarom is gekozen voor een koppeling die periodiek gegevens tussen Magento en Dynamics NAV uitwisselt.

Resultaat

ISM eCompany heeft een B2B portal opgeleverd waarmee het wereldwijde dealer netwerk van zowel de merken Karhu als Craft bestellingen kan plaatsen en onder andere voorraad en order status kan inzien. Daarbij wordt er tevens voor gezorgd dat orders automatisch in de goede back-end omgeving terecht komen, of het nu een klant is uit Europa of Amerika, voor Karhu of Craft. Karhu en Craft beschikken hiermee over een zeer solide oplossing die hen veel efficiëntie oplevert in de bediening van klanten en afhandeling van orders. Het Magento platform voor consumenten is in beheer bij ISM eCompany. Op dit platform is voor een groot aantal landen een eigen Karhu webwinkel beschikbaar. Bezoekers komen terecht in de shop van hun eigen land. Alle producten en prijzen die in de webwinkels worden getoond, zijn middels de integratie met Dynamics NAV aangemaakt en worden via deze interface automatisch actueel gehouden. Typisch voor schoenen is het aantal varianten zoals kleuren en maten van eenzelfde product. Ook deze varianten worden in Magento en in de interface met Dynamics NAV voorzien. Orders die door consumenten online worden geplaatst, vinden via de integratie met Dynamics NAV hun weg terug naar de omgeving waar Karhu hen zo efficiënt mogelijk kan bedienen. Net als bij de B2B portals geldt ook hier dat orders voor de verschillende landen automatisch in de juiste back office omgeving terecht komen.

Бажаєте розширити свій досвід у сфері електронної комерції?

Зв'язатися з нами!

Подібні приклади


X
Contact
Direct e-Commerce advice?
<
Contact
Direct e-Commerce advice?