Cross-Channel strategie voor Duifhuizen

Cross-channel strategie; integratie webshop en fysieke winkels

Over Duifhuizen

Bij Duifhuizen kan men terecht voor trolleys, koffers, zakentassen, hippe modeartikelen en stijlvolle tassen in verschillende leersoorten. Duifhuizen heeft voor ieder wat wils. De collectie is uitgebreid en wisselt regelmatig door onder andere het volgen van de laatste trends. Ook heeft zij vaak scherpe aanbiedingen en staat bekend om haar goede service verlening. Bekijk de webshop van Duifhuizen. Bekijk hier de vernieuwde website.

Uitdaging

Duifhuizen is een multi-brand retailketen met ruim 25 winkels door heel Nederland. Duifhuizen zocht een partner met e-Commerce disciplines onder één dak (strategie, techniek, online marketing, design). De doelstelling en ook gelijk de uitdaging was om een single-channel retailorganisatie te transformeren naar een cross-channel organisatie waarbij de strategie gefocused is op het centraal positioneren van de klant. Ook werd Duifhuizen nog niet goed gevonden in zoekmachines en wist men niet goed genoeg waar de doelgroep zich online bevond.

Oplossing

De webshop is gerealiseerd op Magento Enterprise en gekoppeld aan de interne systemen van Duifhuizen. De online marketeers van ISM richten zich voordurend op het verhogen van de bezoekersaantallen, conversie en klantoyaliteit.

Resultaat

Na het complete redesign oogt de webshop nu fris, dynamisch en vernieuwend. De omzet is gestegen met 150%. 

Бажаєте розширити свій досвід у сфері електронної комерції?

Зв'язатися з нами!

Подібні приклади


X
Contact
Direct e-Commerce advice?
<
Contact
Direct e-Commerce advice?