110% stijging in omzet via de organische zoekresultaten

Explosieve omzetstijging via SEO

Over De Online Drogist

De online drogist is in 2007 opgericht als webdrogisterij met een klein assortiment zelfzorg geneesmiddelen. Inmiddels is De Online Drogist uitgegroeid tot een drogisterij met meer dan 35.000 artikelen, varierend van verzorgingsproducten, parfums, specifieke supplementen en dieetproducten. Het assortiment wordt dagelijk bijgewerkt. De missie is om producten zo goed en snel mogelijk tegen scherpe prijzen te leveren, waarbij De Online Drogist haar klanten gedurende het bestelproces en daarna zo goed mogelijk informeert. Bekijk hier de webshop.

Uitdaging

De OnlineDrogist.nl was op haar productgroepen en merken niet goed genoeg vindbaar in de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines. De webshop wilde de omzet via zoekmachines substantieel verhogen. Na een uitgebreide pitch heeft De Online Drogist gekozen voor de SEO expertise van ISM eCompany. Belangrijk criterium voor de keuze van De Online Drogist was de 100% focus van ISM op e-Commerce. Het optimaliseren van een webwinkel vergt specifieke expertise, zeker ook voor SEO.

Oplossing

ISM heeft tijdens het het gehele project een adviserende rol vervuld op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. De SEO consultants van ISM eCompany hebben een technische SEO scan uitgevoerd. Samen met de technische partner van De Online Drogist is de shop op basis van de adviezen technisch geoptimaliseerd. Ook is er een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd. Daarnaast zijn de medewerkers van De Online Drogist getraind op het gebied van copywriting. Periodiek voert ISM eCompany linkbuilding werkzaamheden uit en adviseert ook op het gebied van de laatste SEO technieken. Hierdoor blijft De Online Drogist de concurrentie voor.

SEO resultaat na 1 jaar

  • 105% meer SEO bezoekers
  • 110% stijging in omzet
  • 5% hogere conversie

Resultaat

Binnen enkele weken na livegang van de technische SEO aanpassingen steeg het aantal orders via de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines en is hiermee een zeer belangrijke omzetdriver voor de webwinkel. In 1 jaar tijd is de omzet via organische search met 110% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De SEO consultants van ISM rapporteren, analyseren en optimaliseren de SEO campagnes op periodieke basis, zodat voortdurend het maximale resultaat wordt bereikt.

Бажаєте розширити свій досвід у сфері електронної комерції?

Зв'язатися з нами!

X
Contact
Direct e-Commerce advice?
<
Contact
Direct e-Commerce advice?